Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Trabzon'daki Avrasya Üniversitesi'nin yeni rektörü oldu. Peki Füsun Terzioğlu kimdir, tahsili nedir, hangi görevlerde bulunmuştur? İşte hakkındaki detaylar
FÜSUN TERZİOĞLU KİMDİR?
Üniversite eğitimini Hacettepe Üniversitesi'nde 1989 senesinde birincilikle tamamlayan Füsun Terzoğlu, bir çok ödül ve sertifika sahibi olmakla birlikte önemli çalışmalara imza atmıştır.
İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü ve Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü'ne layık görülen Füsun Terzioğlu, aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığından paraşüt sertifikası ve amatör pilot lisansı bulunmaktadır.
1997 yılında British Council bursu kazanarak , İngiltere’de Liverpool Womens Hospital Reproductive Medicine Unit’de “Hemşirelerin Yardımcı Üreme Tekniklerine Başvuran Çiftlere Yönelik Danışmanlık Hizmetlerine” ilişkin bilimsel çalışmalarda bulunmuştur.
1999 senesinde de Foreign Affair bursu kazanarak İsrail’in Rehovet şehrinde Hebrew Üniversitesi ve Kaplan School of Nursing tarafından gerçekleştirilen “Management and Leadership in Nursing” eğitimine katılarak Uluslararası Hemşirelikte Yönetim ve Liderlik sertifikası edinmiştir.Bir çok önemli çalışmaya imza atan Füsun Terzioğlu, 2006'da Amerika'nın Ohio eyaletinde bulunan Kent State Üniversitesi’nde research scholar olarak bilimsel çalışmalarda bulunmuştur.
2007 yılında International Doctoral Education in Nursing ve Sigma Theta Tau'nun desteklediği dünyada yalnızca 3 kişiye verilen araştırma bursunu kazanmayı başararak Amerika’da Michigan Üniversitesi’nde, Ann Arbor, “Hemşirelikte Doktora Öğrencilerinde Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesine İlişkin Model Oluşturma” konusunda fellowship programına katılarak bir liderlik modeli geliştirmiştir.
Türkiye'de ise 1990-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde bir çok görev üstlenmiştir. Araştırma Görevlisi, Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak bu üniversitede görev alırken aynı zamanda bir çok dernek ve merkezin kuruluşunda idari görevler üstlenmiştir.
Üniversitede; Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkan Yardımcılığı, Stratejik Planlama Komisyonu Başkanlığı, Erasmus ve ECTS Bölüm Koordinatörlüğü, Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Lenf Ödem Yönetim Merkezi Müdür Yardımcılığı, Çocuk Gelişimi Merkezi kuruluş danışmanlığı gibi görevler yapmıştır.Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’nin kurucu Dekanlığı, senato üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği ile Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri, Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü, Kalite Komisyonu üyeliği ve Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmüştür. 2016- 2018 yılları arasında İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını ve MLPCare bünyesinde Türkiye genelinde 17 farklı ilde 29 hastaneyi (MedicalPark ve VM Medical Park ve Liv Hastaneleri) içeren bir yapılanmada Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğünü yürütmüştür.
Aynı zamanda, İstinye Üniversitesi, Yönetim Kurulu ve Senato üyeliği, mevzuat komisyonu üyeliği, Eğitim ve müfredat komisyonu üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 2018-2021 yılları arasında Atılım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi kurucu Dekanlığını, Üniversitenin Yönetim Kurulu ve Senato Kurulu üyeliğini, Sağlık Bilimleri Bilimsel Araştırma Etik Kurulu üyeliği, Üniversite Uluslararasılaşma komisyonu üyeliği ile Kalite Kurulu Üyeliklerini yürütmüştür. 2020 yılından bu yana, Avrupa Hemşire Yöneticiler Birliği (ENDA) yönetim kurulunda Türkiye Temsilcisi olarak bulunmaktadır. Sigma Theta Tau ve INDEN gibi uluslararası mesleki kuruluşlarının üyesidir.
Bu çalışmaların yanı sıra Füsun Terzioğlu'nun bir çok ulusal ve uluslararası dergide 120'nin üzerinde makalesi yayımlanmıştır. Aynı zamanda 20 ulusal ve uluslararası (TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Sigma Theta Tau, INDEN vb.gibi) düzeyde desteklenmiş projesi, 16 ulusal bilimsel kitapta editörlük ya da bölüm yazarlığı, 3 uluslararası kitapta bölüm yazarlığı, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 140’dan fazla bildirisi ve davetli konuşması ile 30 dan fazla yönettiği yüksek lisans ve doktora tez danışmanlıkları bulunmaktadır.