Sağlık-sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu Şehir Hastanesi önünde açıklama yaparak depremzede sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini dile getirdi.

Nennioğlu yapmış olduğu açıklamada ;
“Adana Şehir hastanesi ,Adana Seyhan Devlet hastanesi ,Adana Çukurova devlet hastanesi , Yüregir Devlet Hastanesi, Kozan devlet hastanesi, Ceyhan Devlet Hastanesi ve 10 yakın alanda kurulan sahra hastanelerinde birçok depremzede vatandaşımız tedavi  edilerek devletin gücü hissettirilmiştir. 

Adana'da birçok kamu kurumunda çalışan memurlar deprem riskinden dolayı işyerlerine gitmemiş ya şehirden ayrılmış yada bir yakınlarına sığınmışlardır.

Afetde sağlık çalışanlarımız sanki onlar depremi yaşamamış gibi sanki onların evleri hasarlı değilmiş gibi sanki onların arkada bıraktıkları çoluk çocukları yokmuş gibi hastanelere koşarak normal zamandan daha fazla insanüstü gayretle hizmete devam etmişlerdir.. 

Sağlık çalışanları hem depremzede hemde sağlık çalışanıdır,Depremde etkilenen evleri deprem özürlü olup çadırda veya diğer barınma yerlerinde kalan karı koca sağlık çalışanları küçük çocuklarını bırakacak bi yerleri olmadığı halde idari izin bile alamamışlardır.
Adana’da sağlık çalışanları ilk günden beri hastanede kalarak gece gündüz çalışmışlar ve çok yorulmuşlardır.

Depremden etkilenen sağlık çalışanları fiziki ve psikolojik olarak çok yıpranmıştır. Dinlenmeye ihtiyaç vardır.
Bunun için depremde canla başla çalışan sağlık çalışanlarına 30 gün idari izin talep ediyoruz.

Ayrıca çok yorulan sağlık çalışanlarını dinlendirmek için taze kan olarak,

Ocak ayında ataması yapılan ancak ÇKYS düşmeyen kardeşimlerimizin derhal göreve başlatılması,

30 bin Sağlık çalışanının atamasının bir an önce yapılması gerekmektedir.

Türkiye Genelinde Sağlık Çalışanları 2 Gün İş Bırakacak Türkiye Genelinde Sağlık Çalışanları 2 Gün İş Bırakacak

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi çalışanları hem evlerinden hem de Hastanelerinden oldular. İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte inanıyoruz ki devlet büyüklerimiz Sağlık çalışanlarının hem hastane hemde konut işini çözeceği konusunda güvenimiz tamdır.

Sağlık çalışanlarına sağlam güvenilir ve uygun fiyata kalıcı konut sağlanması, talep ediyoruz.

Böyle felaketleri ülkemizin bir daha yaşamamasıni temenni ederken stratejik önemi  bu gün bir kez daha anlaşılan  sağlık çalışanlarımıza millet ve devlet adına vefa borcumuzu ödemek icin  TOKİ den Adana'da yapılacak olan toplu konutlarda sağlık çalışanlarımıza pozitif bir ayrımcılık yapmasını istiyoruz.
 
Olmazsa yine onların koordinasyonunda  gösterecekleri bir konumda  Adana Sağlık - Sen şubesi olarak sağlık çalışanlarımız için depreme dayanıklı binalar yapılması için bir çalışmayı başlatmak istiyoruz.

Deprem bölgesinde sağlık hizmeti sunumunda aksaklık yaşanmaması için geçici olarak görevlendirilecek sağlık çalışanını bölgede bulunduğu sürenin tamamı aktif çalışma süresi olarak sayılmalıdır.          

Depremde başka birimlerinde görevlendirilen çalışanlarının maddi kayıplarına engel olunması talep ediyoruz.

Diğer illerimizden deprem bölgesine tayin olmak isteyen sağlık çalışanlarının kadroları hiç bir koşul aranmadan afet bölgesine naklen atanmalıdır.                            

Depremin ilk anından itibaren kendileride birer depremzede olmalarına rağmen bölgede fedakarca sağlık hizmetini sunmaya devam eden sağlık çalışanlarına 1  derece  ilerlemesi yapılmalıdır.                  

Deprem bölgesinde çalışmaya devam eden tüm sağlık çalışanlarına en az 1 yıl süre olmak üzere bölgede yaşam ve çalışma koşulları normale dönene kadar çift taban maaş ödenmelidir.                

Depremden etkilenen tüm sağlık çalışanlarına yaşanan afetin olumsuz etkilerinin bir nebze azaltılabilmesi için en az 10 maaş acil yaşam yardımı yapılmalıdır.” Dedi.

Editör: Sinan Yıldırım